Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden wint van Kamperzeedijk

Geplaatst op: 7 april 2018

Op vrijdagavond vond in verenigingsgebouw “de Rank” de jaarlijkse biljartwedstrijd tussen de Kamperzeedijk en Genemuiden plaats. Aangezien Kamperzeedijk maar liefst 7 van de laatste 8 gespeelde edities glansrijk had gewonnen, besloot HZW dit jaar uit een ander vaatje te tappen. Teamcaptain Gerrit Rietman greep rigoureus in met de opstelling van zijn team.

Hij nam afscheid van enkele – toch gerenommeerde – spelers (waaronder nota bene clubicoon Klaas van den Berg) en gaf de kans aan enkele nieuwelingen zonder noemenswaardige ervaring. Die gedurfde tactiek bleek succesvol. Want met name de debutanten sleepten handenvol punten binnen voor de Genemuidenaren. Zo bleef nieuweling Wim Pruim met speels gemak ongeslagen, door onder andere de ervaren Hendrik Jan Bakker gedecideerd van het groene laken te vegen.

Zonder slag of stoot kwam de overwinning van HZW overigens niet tot stand. Veel partijen werden op de valreep beslist, maar op het eind stond er toch een duidelijke 69-63 op het scorebord. Aan het eind van de avond mocht een zichtbaar trotse Gerrit Rietman de wisselbeker overnemen van Kamperzeedijk-aanvoerder Gijs Lindeboom. De vlekkeloze organisatie van de avond was in handen van Geert Sluiter. Volgend jaar wordt de derby weer gespeeld in “de Driester”.

 

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500