Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Organisatie en hulpdiensten hebben professioneel gehandeld’

Geplaatst op: 7 april 2018

De rit van de junioren heren is tijdens de 46e Omloop van Noordwest Overijssel abrupt afgebroken vanwege een ongeval. Het ongeval ontstond ’s middags op de Veneweg richting Wanneperveen, nadat een groep renners door waaiervorming een aanrijding kreeg met een stilstaande auto. Een aantal renners raakte hierbij gewond. Zij worden op dit moment behandeld in diverse ziekenhuizen in de regio. Over de exacte toestand van de renners is momenteel nog niets bekend.

Een woordvoerder van de organisatie over het incident: “We reden met een compleet peloton vanaf Beukers richting Wanneperveen toen er op de Veneweg plotseling waaiervorming ontstond. Een van de renners kwam uiterst rechts terecht, waardoor hij inreed op een geparkeerde auto, die in de berm stond. Daarna ontstond er een grote valpartij waarbij een aantal renners lichamelijk letsel opliepen.”

De auto was volgens de organisatie naar behoren geparkeerd, op aanwijzen van de politie: “Het voertuig stond ver in de berm geparkeerd en vormde geen obstructie voor de race. Er was dan ook geen aanleiding voor een aanrijding, maar de wedstrijdsport en vooral de wielersport is helaas niet zonder risico’s. We kunnen met zekerheid stellen dat alle bestuursleden, hulpdiensten en politie de veiligheidsmaatregelen hebben gehandhaafd en op zeer professionele wijze hebben gehandeld. De jongens die gewond zijn geraakt zijn snel en kundig geholpen door de aanwezige hulpdiensten en ambulances waren razendsnel aanwezig.”

De wedstrijd van de junioren heren is in overleg met organisatie, politie en jury gestaakt. Het peloton is onder politiebegeleiding teruggebracht naar Genemuiden. De slachtoffers worden op dit moment behandeld in diverse ziekenhuizen in de regio. Over hun exacte toestand is nog niets bekend. De politie is op de hoogte van de identiteit van de renners, maar zal deze vanwege privacyredenen niet bekend maken.

Gepubliceerd door Pieter Polman

2 thoughts on “‘Organisatie en hulpdiensten hebben professioneel gehandeld’

  1. Henk schreef:

    En als de politie agent het niet aanstond begon hij te vloeken en tegen kinderen niet erg
    netjes. gebrek aan nette woorden.

  2. Roel schreef:

    de renners hadden ook geen ruimte met al die politie motoren, en als ze je fiets stelen hebben ze geen manschappen ??

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500