24 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub blijft in het spoor van Eemdijk

Geplaatst op: 7 april 2018

Dankzij een 2-1 overwinning van Sportclub Genemuiden op Excelsior ’31 blijven de groen-witten nog in het spoor van Eemdijk. De koploper stak zijn ambities zaterdag echter niet onder stoelen of banken door op eigen veld met 6-0 van Zuidvogels te winnen. Genemuiden, en Ajax, volgen op vijf punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

Genemuiden kwam na twintig minuten op achterstand, maar kon vlak voor rust via Sijmon Eenkhoorn gelijkmaken. Na rust kregen de groen-witten al snel een penalty waarna de ploeg uit Rijssen ook nog met tien man verder moest. Kavak scoorde de 2-1. Daarna kreeg Genemuiden kansen op meer, zeker nadat Excelsior ook nog met negen man verder moest na een blessuregeval, terwijl de ploeg al drie keer had gewisseld. Met negen man kreeg Excelsior desondanks nog enkele kansen.

Bovenin wonnen ook Ajax en Berkum, terwijl Staphorst met 5 2 verloor bij Putten. Staphorst is de volgende tegenstander van Genemuiden.