Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zilver voor Van Dalfsen en Van der Haar

Geplaatst op: 8 april 2018

Afgelopen zaterdag deed EGSV mee aan de Oost Nederlandse Kampioenschappen acrogym te Hellendoorn. Dit keer was het de beurt aan de D senioren teams en het C junioren team. Tijdens deze wedstrijd konden de teams zich plaatsen voor de landelijke halve finale.

Het C junioren trio bestaande uit Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve begonnen de dag met hun balansoefening. Een oefening die niet vlekkeloos verliep en dit was terug te zien in hun oefening. Ze waren dan ook niet echt blij met hun openingsscore van 23,26. Ze sloten de wedstrijd af met hun tempo oefening. Een oefening die straalt en waar de meiden veel plezier uit halen. Dit werd gezien en gewaardeerd door de jury met een prachtige score van 24,02. Met een totaal van 47,28 vielen de meiden helaas nipt buiten het podium en werden ze vierde. Gelukkig hoefden de meiden daar niet lang van te balen want met deze mooie uitslag zijn zij wel geplaatst voor de halve finale.

Het D senioren trio bestaande uit Nina Kolk, Jenice van Dijk en Inge Thiele traint sinds dit seizoen samen en is erg goed op dreef. Hun uitstraling tijdens de oefening is om van te genieten en ook technisch hebben ze de elementen goed onder de knie. Ook vandaag verliep de oefening bijna vlekkeloos en viel hun score van 22,95 dan ook wel een klein beetje tegen. Bij de prijsuitreiking bleek ‘gelukkig’ dat de jury voor alle teams streng geweest was, want met en vierde plek en doorstroming naar de halve finale konden de meiden hun geluk niet op. Een erg knappe prestatie in een sterk deelnemersveld van maar liefst 19 teams.

Ook in de categorie D senioren duo’s waren maar liefst 20 deelnemers. Eén daar van was het duo Roos van Dalfsen en Lana van der Haar uit Genemuiden. Het duo liet een goede oefening zien maar waren na afloop erg kritisch op zichzelf en zagen punten voor verbetering. De jury zag deze niet en beloonde de meiden met een super mooie score van 24,15! Bij de prijsuitreiking bleek dit goed voor een tweede plaats en een enorm grote zilveren medaille. Uiteraard heeft dit duo zich daardoor ook geplaatst voor de landelijke halve finale.

De landelijke halve finales zullen plaats vinden op zaterdag 21 april voor het C niveau en op zaterdag 5 mei voor het E-D niveau te Oss.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500