Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boerendiek Dagbesteding in mei van start

Geplaatst op: 13 april 2018

Janne en Jenny genieten vast van het terras.

Toeristen en voorbijgangers kunnen vermoedelijk vanaf begin mei voor koffie, thee en wat lekkers terecht bij Koffie- en Theehuis De Deel. Jenny Ymker begint namelijk van maandag tot en met woensdag Boerendiek Dagbesteding in het Boerendiekhuus. Daar biedt ze een werkplek aan mensen met een verstandelijke beperking. Zus Janne helpt haar daarbij.

“Wat een uitzicht he…”, zeggen ze tegen elkaar als ze op vrijdagochtend over de Hasselterdijk uitkijken. “Die kan hier straks een kopje koffie drinken”, klink het even later als iemand voorbijfietst. Terrasbediening is een van de werkzaamheden die de medewerkers straks kunnen verrichten. “Het Boerendiekhuus is een bed and breakfast en daar is altijd werk: bedden verschonen, kamers gereedmaken, ontbijt serveren, noem maar op. Die werkzaamheden doen we straks met onze mensen”, vertelt Jenny.

Ze heeft veel ervaring met de doelgroep en werkt al sinds de opening in Het Blokhuis in Genemuiden. “Ik heb altijd dromen en plannen en dit is er een die ik ook wil realiseren”, glimlacht ze over het ontstaan van Boerendiek Dagbesteding. Ook het vervoersprobleem in de gehandicaptenzorg speelt een rol. “De taxi wordt niet meer vergoed, waardoor het belangrijk is dat mensen in hun eigen woonplaats aan de slag kunnen. Ik richt me daarom op Genemuiden en Hasselt. Kleinschaligheid vind ik belangrijk en dat blijft hier ook zo. Wij hebben plaats voor maximaal zes mensen.”

De locatie leent zich bij uitstek voor deze voorziening, zegt Janne, die zelf uit het onderwijs komt en ook bekendheid geniet als schrijfster. “Een boerderij biedt natuurlijk veel mogelijkheden, maar in eerste instantie richten we ons op de bed and breakfast en het terras. Dat is de basis. En op deze plek komen altijd fietsers en wandelaars langs. Wij hebben er veel zin in.”

“Leuk spannend…”, zegt Jenny over de start. Met één medewerker gaat ze binnenkort beginnen, in de verwachting dat er snel een collega volgt. “Met belangstellenden gaan we eerst in gesprek over de werkzaamheden en wat iemand graag wil doen. Je moet de werkzaamheden die bij een bed and breakfast komen kijken leuk vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat dit een prachtige plek kan zijn voor mensen die kleinschaligheid zoeken.”

Interesse? Bel met 06-340 417 31 of mail naar boerendiekdagbesteding@gmail.com

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500