Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw tennistoernooi op de kalender

Geplaatst op: 13 april 2018

Foto Gerard Meijeringh

Uit onverwachte hoek hebben twee “oud tennisleden” Henk Post van TC Genemuiden en Dick Kijk in de Vegte van TC Hasselt plannen op tafel gelegd om in juni a.s. een groots tennisevenement in het leven te roepen. Het toernooi wordt voor het eerst in Hasselt gespeeld en krijgt mogelijk een vervolg in 2019 in Genemuiden en 2020 Zwartsluis. Met Gildeslager Evert van Ingen uit Genemuiden zijn afspraken gemaakt inzake een aantrekkelijk vleesprijzenpakket. Alle leden van 16 jaar en ouder van de tennisverenigingen in Zwartewaterland kunnen zich inschrijven.     

Initiatiefnemer Henk Post: “Het is niet echt nieuws dat in de afgelopen jaren bij nagenoeg alle tennisverenigingen in Nederland het ledenaantal fors is teruggelopen. Helaas ook bij de tennisverenigingen in Zwartewaterland was dit het geval. En hoe de toekomst van de mooie en gezonde buitensport eruit gaat zien is nu nog niet te voorspellen. Maar ik denk zeker dat het dieptepunt bereikt is. Belangrijk is nu dat alle leden van de verenigingen eendrachtig gaan samenwerken. Veel actie ondernemen om gezamenlijk uit het dal te klimmen en……….vooral ook de jeugd gaan betrekken bij allerlei activiteiten. Samen met Dick Kijk in de Vegte van TC Hasselt waarmee ik in het verre tennisverleden op bijzonder prettige wijze tientallen toernooien heb georganiseerd zijn er plannen gemaakt om de tennissport in Zwartewaterland weer eens flink onder de aandacht te brengen.

Dick Kijk in de Vegte: “Op de vraag van Henk enkele weken geleden om eens mee te willen denken over de mogelijkheden voor promotie van de tennissport in Zwartwaterland heb ik onmiddellijk positief gereageerd. De succestoernooien van weleer zijn mogelijk niet direct haalbaar echter ik heb best wel ideeën om er het maximale uit te halen. Mijn gedachten gaan o.a. uit naar een tennisevenement waarbij weliswaar gezelligheid voorop staat maar ook zeker prestatie gericht moet worden getennist.

Hoe, wat en wanneer? Dick hierover: binnenkort worden de datums en de spelregels in het clubhuis van alle tennisverenigingen in Zwartewaterland bekend gemaakt.

Gildeslager Evert van Ingen: “Het heeft mij in de afgelopen jaren positief verrast hoeveel mensen uit Hasselt en Zwartsluis in het centrum van Genemuiden rondom het Havenplein komen winkelen. Wekelijks bezoeken tientallen mensen van buiten Genemuiden mijn slagersbedrijf en daar ben ik best heel erg trots op. Kennelijk spreken mijn ambachtelijke slagerij en eigen gemaakte producten erg aan in Zwartewaterland. Nog meer regionale bekendheid bewerkstelligen gaf mij aanleiding om de samenwerking met de tennisverenigingen aan te gaan”.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Nieuw tennistoernooi op de kalender

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500