Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Lange gaat op nieuwe plek voor ‘puur natuur’

Geplaatst op: 2 mei 2018

Nieuwe naam en nieuwe locatie: na zestig jaar Irenestraat opent De Lange Puur Natuur donderdag om 08.00 uur de deuren aan de Klaas Fuitestraat 19. En dat in een pand en een locatie met veel nieuwe mogelijkheden. “We zitten hier met andere vers specialisten en werken samen aan leuke acties”, geeft Carin de Lange een voorbeeld.

Dat doet ze tussen het koken, aanwijzingen geven en vragen beantwoorden door. Voordat de winkel open gaat, moet er nog veel gebeuren. De tijdsdruk is behoorlijk. “We wilden eigenlijk woensdagmiddag een officiële opening doen, maar dat halen we gewoon niet. Morgen gaan we gewoon open en dan is iedereen welkom om onze nieuwe stek te bekijken”, zegt Carin.

Een nieuwe stek met veel sfeer en beleving, precies zoals de bedoeling was. “Samen met Bij Sigrid hebben we naar de inrichting gekeken en de kleuren en sfeer bepaald. Die industriële look is nu al geslaagd, moet je kijken hoe mooi de kleur van de groente en het fruit uitkomt”, wijst Carin naar de muur. Aan de andere kant van de winkel trouwens twee fraaie zwart-wit foto’s van de begintijd van het bedrijf. “De vader van Johan begon op zijn 17e met venten”, wijst ze op de ene foto, terwijl op de andere foto de bekende groentewagen van De Lange staat. Echtgenoot Johan staat er ook op. “Deze stamt uit 1969, Johan is daar acht. Bovenop de wagen flessen cola….die verkopen we nu niet meer.”

Zeker niet meer in de nieuwe zaak, want daarin staat ‘gezond’ nog meer voorop dan eerst. “Mensen letten steeds meer op hun voeding en wij doen dat ook. We koken bijvoorbeeld zonder zout en met stoom: gezonder én lekkerder. Ook de rest van het assortiment bevat nauwelijks E-nummers. Niet voor niets eten hebben we Puur Natuur aan onze naam toegevoegd. Wij staan voor gezond eten. En daarvoor werken we nauw samen met telers uit de buurt. Voor onze Bildtstar-aardappelen komen mensen speciaal uit Zwolle, om maar eens een voorbeeld te geven.”

En voor samenwerking met de buren van Van der weg, Bosch Bloemen en straks de bakker. Ze willen elkaar versterken. “Vanaf morrgen verkopen we bijvoorbeeld verse asperges en dan verwijzen we door naar de slager voor achterham. Ook rond Moederdag houden we acties: bijvoorbeeld dat kopers van een bosje bloemen bij Marjan bij ons een bakje aardbeien voor een prikkie kunnen halen. Voor Moederdag hebben wij sowieso leuke producten. Komende woensdag houden we bijvoorbeeld een Schulp Proeverij. Klanten kunnen dan de supersappen proeven.”

Maar eerst maar eens open. Verschillende bouw- en installatiespecialisten zijn nog bezig in het pand, terwijl Carin, Johan en medewerk(st)ers van hot naar her lopen. Als morgen de eerste klanten binnenkomen zijn ze alle hectische dagen ongetwijfeld snel vergeten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500