Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Westerman zet enorme portaalkraan in Hasselt

Geplaatst op: 13 juni 2018

“Het is wel letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt”, zegt Tim van der Roest, General Manager Barge & Terminal bij Westerman Multimodal Logistics, een bedrijf met Genemuider roots. Bij de vestiging Hasselt is vandaag een grote portaalkraan geplaatst. Die maakt Westerman min of meer klaar voor aansluiting op de, in vaktermen, ‘Port of Rotterdam’.

Vanaf Westerman vertrekken nu vier schepen per week. Op korte termijn, na de zomer, gaat dat naar zes. “En dan gaat het allemaal gefaseerd, maar het kan in de toekomst naar twaalf per week. Dat kan een paar jaar duren, maar onze ambities liggen dus wel op meer.”

De portaalkraan is maar liefst 28 meter hoog. “Voor ons is dit een opmaat naar de volgende stap”, zegt Van der Roest. “Het is een gouden zet geweest om ons hier in Hasselt te vestigen.” Dat er nu meer schepen gaan komen, betekent ook dat de brug vaker omhoog moet, geeft hij toe. “We zijn in overleg met de provincie, over verruiming van de openingstijden. Dat gaat met name om ’s nachts, de brug is nu dan nog dicht.”

Westerman opende in 2014 de terminal in Hasselt en vestigde er in 2015 een kantoorpand. Nu is het tijd om verder te groeien. “Als je gelijk al begint met een kraan, heb je een hoge kostprijs. Maar je hebt niet het volume om die hoge kostprijs te rechtvaardigen.”

Voorheen werkte Westerman daarom met een mobiele heftruck. “Op het moment dat je denkt dat het kantelpunt eraan zit te komen, nu dus, moet je opschalen. De groei van onze volumes is echt enorm, dus we hebben die kraan gewoon nodig. Daarmee kunnen we de service bieden die klanten van ons gewend zijn.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500