Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 januari 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eikoerei zoekt beste Sukerbakker

Geplaatst op: 12 september 2018

Tijdens Eikoerei 2018 organiseert SCEG een wedstrijd ‘Suker bakken’. ‘Suker’ werd vroeger door alle Genemuider bakkers gebakken. Met de echte Gællemuniger bakkers verdween echter ook de suker uit de schappen. Er zijn wel nabootsingen als ‘Genemuider brok’ enz. te koop, maar die zijn toch wezenlijk anders dan de ‘suker’ van vroeger.

In Genemuiden zijn echter talloze thuisbakkers en –baksters die, allemaal met een eigen recept, regelmatig suker bakken. SCEG daagt hen uit daarmee tijdens Eikoerei mee te dingen naar de titel van “Beste sukerbakker van Gællemuun”.

Tijdens Eikoerei zal er op het Havenplein een speciale ‘sukerkroame’ staan. Daar kan elke sukerbakker die mee wil dingen naar de titel ‘s morgens tussen 11.15 en 12.00 uur zijn/haar suker (een stuk van ongeveer 20 x 20 cm) met daarbij een briefje met naam, adres en telefoonnummer inleveren.

Daarna zal een deskundige jury, bestaande uit (kinderen van) voormalige Gællemuniger bakkers  beoordelen wie de beste Gællemuniger sukerbakker is. Om 15.00 zal de jury haar bevindingen bekendmaken en vindt de prijsuitreiking plaats, weer bij de ‘sukerkroame’ op het Havenplein.

Het staat de verschillende sukerbakkers vrij om de aanwezigen van hun product te laten proeven en natuurlijk probeert SCEG de winnende sukerbak(k)(st)er het recept te ontfutselen!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500