Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunstgras voor speelplek project Hope4Kids

Geplaatst op: 30 september 2018

Afgelopen week is in Dacia (Roemenië) kunstgras gelegd op de ontwikkelings/leerplek waarvoor Hope4Kids zich inzet. Al eerder waren de speeltoestellen geplaatst, het begint inmiddels al op een echte speeltuin te lijken. “Dankzij een paar sponsoren uit Zwartewaterland was het voor Hope4Kids (2e/3e wereldproject Zwartwaterland) mogelijk om dit kunstgrasveldje kosteloos aan te leggen, waarvoor onze hartelijke dank!”, aldus de stichting.

“Er werd goed meegeholpen door de jongeren uit het dorp en er werd al gebruikt van het veldje gemaakt voordat het klaar was. De jongste kinderen waren onder de inruk van het gras, er werd aan geroken, gevoeld, op gelegen en natuurlijk op gespeeld. De oudere jeugd speelde direct een potje voetbal waarbij iedereen Cristiano Ronaldo wilde zijn.
De komen weken wordt de laatste hand aan dit project gelegd en vanaf dan kan iedereen in Dacia genieten van deze prachtige plek. Een voorbijganger noemde dat wij kleur in het dorp hadden gebracht en een lach op de mond bij de jeugd, er komen zelfs al kinderen uit andere dorpen om hier te spelen!”

“Als Hope4Kids gaan wij nog even door met het organiseren van activiteiten want er zijn nog meer projecten waar wij ons steentje aan bij willen dragen. De komende maand staan wij met een kraam op de Biestemerk, op 26 oktober is er een kinderrestaurant in de Driester (er wordt gekookt en bediend door kinderen) en op 31 oktober organiseren we een Wine and Bites in restaurant Zin. Volg ons op onze facebookpagina (Hope4Kids project Genemuiden), hier ziet u onze projecten en ook de activiteiten voor de komende periode.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500