Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Alle fietsen in het centrum verlicht

Geplaatst op: 26 oktober 2018

Verlicht of niet verlicht, vanavond zijn fietsers in Genemuiden de ‘pineut’. Iedereen krijgt in het centrum een fietslampje aangeboden, maar ook een goed gesprek. Want fietsverlichting, zo maakt de campagne ‘Light it up’ duidelijk, is erg belangrijk. En wethouder Albert Coster zet daar een dikke streep onder.

“We zijn hier in de bebouwde kom en dan zie je nog best veel fietsers zonder verlichting. Maar zeker zodra je in het buitengebied komt, is het belangrijk dat de verlichting werkt. Anders ben je een potentieel slachtoffer, want je bent niet goed zichtbaar”, zegt hij. “Je denkt dan misschien ‘ik zie wel alles’, maar anderen in het verkeer zien je niet of te laat. En dan kun je toch een ongeluk.”

Vandaar dat ook hij vrijdagavond fietsers aanspreekt op hun lichtgedrag. “Waarom heeft u uw lichten aan?”, vraagt hij een vrouw op een goed verlichte fiets. Daar heeft ze wel een pasklaar antwoord op: “Nou, omdat het donker is.”

Ook een aantal anderen houdt hij staande. “Die geen verlichting hebben, zijn zich er wel van bewust dat het moet”, vertelt hij. “En daarom delen we ook setjes uit. Dan kunnen ze er direct wat aan doen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500