Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lang lichtlint trekt door Genemuiden

Geplaatst op: 3 november 2018

“Ik verwacht eigenlijk dat het wel druk wordt: mooi weer, droog en niet te koud”, zegt voorzitter Henry van Dalfsen van de Oranjevereniging tien minuten voor aanvang van de Lampionnenoptocht. Op dat moment is het Havenplein echter nog akelig leeg.

Van Dalfsen kent zijn pappenheimers blijkbaar, want een paar minuten later is het bordes voor ’t Olde Staduus inderdaad volledig gevuld met ouders en kinderen die een lampion vasthouden. Als de klanken van Soli Deo Gloria, het muziekkorps uit Sint Jansklooster, dan ook nog klinken is het tijd voor de Lampionnenoptocht.

Schatten is moeilijk in de donkere straten, maar aan het verlichte lint lijkt geen eind te komen. Honderden mensen lopen een rondje rondom het Havenplein om dan na een klein oponthoud in de Kruisstraat de Langestraat in te trekken, waarna ze drie kwartier later weer op het Havenplein arriveren.

Voor kinderen ongetwijfeld een mooi rondje om de nachtrust mee in te gaan, voor de ouders ook een herinnering aan vroegere tijden waarin ze zelf met een verlicht attribuut door Genemuiden trekken. Een mooie traditie die de Oranjevereniging in stand houdt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500