Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Winterfair gaat voor ‘een goed gevoel’

Geplaatst op: 3 november 2018

Tekst Erik Driessen, foto Richard Ruijg

Genemuiden heeft dit jaar weer een Winterfair. Anneke van Dijk en Janneke ten Hove stuiten op veel enthousiasme voor het sfeervolle evenement op vrijdag 14 december. Al meer dan zestig standhouders hebben hun komst bevestigd. “Dit wordt een echt familie-evenement waarbij de bezoekers met een goed gevoel naar huis gaan”, zeggen de organisatrices.

Vijf jaar geleden waren ze ook verantwoordelijk voor een Winterfair. Met een heuse Code Oranje hadden ze destijds het weer bepaald niet mee. “Toch waren de reacties heel goed. Veel mensen vroegen ons wanneer we weer een fair zouden houden. Na de zomer besloten we er weer voor te gaan: Genemuiden moet gewoon een leuk evenement hebben waarmee we beginnen aan de periode rond kerst”, zegt Van Dijk.

Ten Hove sprak vervolgens de heren Heutink en Heij van het gelijknamige kantoor en van het een kwam het ander. “Zij houden nu op dezelfde dag een open huis in hun nieuwe pand en ondersteunen ons evenement. Verder is die avond ook nog een benefietconcert van Hope4Kids in ’t Olde Staduus. Dat versterkt elkaar allemaal”, vertelt Ten Hove. Bovendien bleken veel winkeliers en standhouders enthousiast over het evenement.

En zo staat de Winterfair zo langzamerhand al behoorlijk in de steigers. Een lang lint aan kramen en een sfeervolle aankleding vormen de basis. Bewust wordt niet het grote Havenplein gebruikt, maar wel het deel voor ’t Olde Stadhuus en de andere winkelstraten. “Naast de kramen hebben we veell foodtrucks, zodat mensen volop keuze uit eten en drinken hebben en dus rond etenstijd op de markt kunnen blijven. En natuurlijk is er die typische decembersfeer, onder meer dankzij  midwinterhoornblazers”, vertelt Van Dijk.

Ook zeker is de komst van een ganzenhoeder en van de Buuzn’rieders. Die stellen hun oude brommers op voor ’t Olde Staduus. “Belangrijk is dat er voor het hele gezin wat te doen is. Daarom hebben we ook een kinderplein met onder meer een springkussen en een draaimolen. Het moet vooral een evenement zijn waarop mensen elkaar ontmoeten en gezellig kunnen bijpraten”, zegt Ten Hove. De Winterfair is daarom van 16.00 tot 21.00 uur.

De organisatie rekent erop dat het aantal standhouders de komende weken nog behoorlijk wordt uitgebreid. Ook zijn er nog veel ideeën over andere onderdelen op het programma. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Janneke ten Hove: Janneke.th@ziggo.nl

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500