Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Poort van Zwartewaterland officieel open

Geplaatst op: 5 november 2018

Met verschillende verrichtingen is maandagmiddag het vernieuwde deel van de provinciale weg N331 geopend. Gedeputeerde Bert Boerman klom in een graafmachine en binnen in een tent las Michelle Brouwer een gedicht voor.

Samen met aannemer BAM werd er een bescheiden feestje gevierd met vertegenwoordigers van gemeente en provincie. Verantwoordelijk gedeputeerde Boerman roemde de uitvoerende partij voor het klaren van de klus binnen de vooraf vastgestelde termijn. “Het is een complex geheel dat mooi is ontworpen”, aldus Boerman.

Wethouder Albert Coster benoemde dat hij blij is dat onder meer het sluipverkeer door Hasselt deels aan banden is gelegd. Onderdeel van de operatie is dat men niet direct van de provinciale weg de Hoogstraat op kan rijden.

Namens betrokken ondernemers sprak Berthran Selles van de Ondernemerskring Genemuiden. Hij is blij met wat er reeds is gerealiseerd. De rotonde bij de brug doopte hij om tot de ‘Poort naar Zwartewaterland’, met voor elke kern een afrit. Hij noemde het ‘ingenieus’ dat er een tijdelijke rotonde was aangelegd, waardoor onder meer daardoor echte overlast is uitgebleven voor de vele transporteurs uit de tapijtstad.

Selles voorziet wel problemen in de winter met de steile hellingen. “Gladheid moeten we daar absoluut niet hebben.” Daarbij deed hij de oproep aan de provincie om in de kop van Overijssel dit nieuwe tracé met voorrang te behandelen als strooiwagens worden ingezet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500