Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA bezorgd over toekomst openbaar vervoer

Geplaatst op: 7 november 2018

De PvdA maakt zich zorgen over de aanbesteding van het openbaar vervoer in deze regio. “Op veel plaatsen dreigt het openbaar vervoer, met name in de avonduren en de weekenden, compleet te worden uitgehold. Dat zou kunnen betekenen dat het op die tijdstippen, voor iemand die is aangewezen op het openbaar vervoer, voor inwoners uit grote delen van onze gemeente niet eens meer mogelijk zou zijn een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het Isalaziekenhuis in Zwolle”, aldus de partij.

De Partij van de Arbeid is van mening dat je in Overijssel gewoon met openbaar vervoer moet kunnen komen waar je wilt. Om dat zeker te stellen heeft de Statenfractie van de PvdA een motie ingediend die moet veiligstellen dat in ieder geval tot eind 2020 het openbaar vervoer op het huidige niveau wordt gegarandeerd. “En dat zelfs dat niveau bepaald niet overhoudt weet iedereen die weleens in het weekend vanuit Genemuiden naar Kampen wil reizen. De motie heeft gelukkig een meerderheid behaald in Provinciale Staten, waarmee op korte termijn de dreiging van verdere kaalslag is weggenomen. Nu in 2019 er verkiezingen zijn voor Provinciale Staten zullen de staten in nieuwe samenstelling zich verder over de toekomst van het openbaar vervoer moeten buigen.”

De afdeling Zwartewaterland van de Partij van de Arbeid is daar niet gerust op. Vandaar dat ze schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders zullen stellen met als doel te bereiken dat die alles in het werk zullen stellen om ook na 2020 een goed openbaar vervoer van en naar de kernen van de gemeente veilig te stellen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500