Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub onderuit in Assen

Geplaatst op: 10 november 2018

Sportclub Genemuiden verloor zaterdagmiddag met 3-1 bij ACV Assen. De Drenten zijn na het inhaalduel de nieuwe koploper. Ze pakken bovendien de eerste periodetitel. Voor Genemuiden rest voorlopig niet meer dan een middenmootpositie.

Sportclub Genemuiden zat voor de wedstrijd al dik vijftien jaar zonder zege in Assen. Destijds won het later kampioenselftal met 2-3 van ACV, na een 2-0 achterstand. Over een kampioenschap hoeft voorlopig nog niemand te spreken in Genemuiden.

De openingsfase was spectaculair. ACV kwam snel op voorsprong, maar Kay Velda reageerde al even snel met de gelijkmaker. Daarmee was het beste deel van de eerste helft wel achter de rug. Wat volgde was een rommelig duel dat redelijk gelijk opging. ACV kreeg wat kansjes, maar via vooral Hooiveld was ook Genemuiden gevaarlijk. Een rechtstreek genomen vrije trap van Kavak leverde ook nog wat problemen op.

Na rust was ACV duidelijk de bovenliggende partij en kwam Genemuiden te weinig aan aanvallen toe. Zonder dat ACV veel opgelegde kansen kreeg, moest doelman Huiskamp toch regelmatig in actie komen. De ploeg uit Assen kon met een overwinning de periodetitel pakken en bleef dus voor de aanval kiezen. Arjen Hagenauw kwam in de tweede helft ook in het veld voor ACV, hij speelde vorig jaar nog in Genemuiden. Ook de zoon van oud-Sportclub-trainer Schrijver stond bij de Drenten in de basis.

Naarmate de tweede helft vorderde kwam Genemuiden weer wat meer uit de verdedigende stellingen. Dat leverde een kwartier voor tijd een mooie kans voor Hooiveld op. De rechtsbuiten, spelend in zijn woonplaats, schoot goed in, maar zag dat de ACV-keeper de bal op zijn vuisten kreeg. Even later was het aan de andere kant toch raak. Voormalig prof Sankoh (35 jaar), van FC Groningen, kopte knap de 2-1 binnen.

Genemuiden probeerde daarna het tij te keren. Omar Kavak maakte uit een vrije trap bijna de gelijkmaker, maar opnieuw tikte de ACV-keeper de inzet uit de hoek. Niet veel later schoot Kavak opnieuw op goal, waar hij dit keer wellicht beter iets minder zelfzuchtig had kunnen zijn. Opnieuw bracht de Asser goalie redding. Daarna probeerde Genemuiden van alles, maar echt dichtbij het Asser doel kwam het niet meer. Aan de andere kant sloeg Hagenauw toe, na wat geklungel in de Genemuider defensie: 3-1.

Sportclub Genemuiden staat nu negen punten achter op ACV en moet het voorlopig doen met een middenmootpositie. Volgende week komen de Achterhoekers van AZSV naar Genemuiden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500