Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers in Barneveld

Geplaatst op: 11 november 2018

In Barneveld het kippendorp bij uitstek werd op 9 en 10 november de kleindierenshow van Gallinova georganiseerd. In de prachtige Midden Nederlandhallen waren 1150 dieren in allerlei pluimage bijeen gebracht. De hal welke mooi ontsloten ligt aan de snelweg is voorzien van ruime parkeerplaatsen zodat ook het parkeren voor de inzenders van deze show en de vele bezoekers die dit evenement trekt geen probleem is.

Welnu een drietal leden van de Zwartewaterfokkers hadden hun koers deze dagen naar deze show gericht en deden dit allen met dwerghoenders. Deze kwamen alle drie in dit grote geweld hier prima voor de dag met de volgende resultaten: de Hollandse krieltjes van Harm Bruins met 1x G, 3x ZG en 1x F waarbij het haantje de mooiste was bij de hanen in de kleurslag patrijs, bij de Barnevelder krielen uiteraard Johan Barneveld present met 1x G en 5x ZG kwamen deze dieren op zaterdagmiddag weer huiswaarts. En dan was er nog de Combinatie Withaar vader Aart en zoon Arno met twee kleurslagen Wyandottes, de zwarte dieren noteerden 1x G en 2x ZG terwijl de Wit Zwarte Columbia’s deze met 2x ZG en 1x F overtroffen en ook deze hen werd de mooiste in deze kleurslag bij de Wyandotten.

Om u in de gelegenheid te stellen om dit alles en uiteraard veel meer mooie dieren van dichtbij eens te bewonderen is het bestuur druk met de voorbereidingen voor de jaarlijkse clubshow welke de kleindierenvereniging de Zwartewaterfokkers van 29 november t/m 1 december weer zal houden in de Overtoom te Genemuiden waar zo’n 200 dieren dan zijn bijeen gebracht. Op 29 november worden deze dieren door keurmeesters van de bonden gekeurd en van een predikaat voorzien en wordt ’s avonds de show met uitreiking van de hoofdereprijzen geopend voor het publiek. De dieren welke hier zijn ondergebracht zijn o.a. watervogels, sierduiven, cavia’s, grote hoenders en dwerghoenders en konijnen. Dit alles in vele kleurslagen is het aanschouwen meer dan waard, voor openingstijden van deze show verwijzen wij naar de aanplakbiljetten die her en der zijn aangebracht en nog steeds geldt dat de toegang gratis is. Wel is er een mooie prijzenboom met prachtige prijzen door de leden verzorgd. De Zwartewaterfokkers zien uit naar uw komst en staan u graag te woord. Dus op deze data richting de Overtoom om deze prachtige dieren te bekijken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500