Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

150e Energiescan voor familie Beens

Geplaatst op: 13 november 2018

Wethouder Coster reikte dinsdagavond de 150e energiescan uit aan de familie Beens. Zij krijgen een gratis maatwerk advies voor duurzame maatregelen aan hun woning. Die wordt uitgevoerd door de zogenoemde Duurzaamheidscombinatie Zwartewaterland, waarin bedrijven als Riezebos, Buitink en Breman samenwerken.

Dat doen ze sinds vijf jaar en ondertussen is de combinatie actief in de gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijkerland en Zwartewaterland. Samen met het burgerinitiatief Energiek Zwartewaterland organiseerden ze dinsdagavond in d’ Overtoom een energiebespaarmarkt. Belangstellenden konden daar vragen stellen aan de aanwezige bedrijven.

Volgens Egbert Brouwer van de combinatie zijn veel huishoudens momenteel bezig met duurzame maatregelen. Opvallend daarbij is dat vooral mensen vanaf vijftig jaar zich oriënteren. “Veel mensen kijken wat ze nog meer kunnen doen. Isolatie van muur en vloer is momenteel hot, naast zonnepanelen en glas”, aldus Brouwer, die volgende week in Steenwijkerwold staat om inwoners van Steenwijkerland te informeren.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500