Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Energiebespaarmarkt in d’ Overtoom

Geplaatst op: 13 november 2018

Arie Speksnijder is nu ambassadeur van Energiek Zwartewaterland

De Duurzaamheidscombinatie (DCZ) en energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland houden dinsdag 13 november een energiebespaarmarkt in d’Overtoom.

Begin dit jaar vond er al een energiebespaarmarkt plaats in Hasselt. John Bakker, voorzitter van Energiek Zwartewaterland: “Dat was een enorm succes, veel woningeigenaren vinden het prettig om rond te kijken, informatie te krijgen en verder geholpen te worden. We herhalen het daarom nu in Genemuiden en begin volgend jaar ook in Zwartsluis.”

Tijdens deze markt krijgen bezoekers informatie over verschillende manieren van energie besparen, energie opwekken, subsidies, belastingvoordelen en de energiebespaarlening. De Energiebespaarmarkt is een samenwerking tussen het bedrijfsleven en energiecoöperatie Energiek Zwartwaterland. De gemeente faciliteert dit initiatief door deelname met het energieloket en de campagne Lang zult u wonen. Wethouder Albert Coster komt de 150e energiescan van Zwartewaterland uitreiken.

Tijdens de Energiebespaarmarkt krijgt de bezoeker informatie over het comfortabeler en energiezuiniger maken van een woning. Ook is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de energieadviseur voor een gratis energiescan. Energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ: “Er zijn zo veel mogelijkheden van energie besparen en verduurzamen dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Wij willen ze goed op weg helpen en ontzorgen. Zo komen wij bijvoorbeeld bij mensen thuis voor een gratis energiescan.”

Woningeigenaren hikken vaak aan tegen de kosten, merken de initiatiefnemers van de markt. Tegenover de kosten staan subsidies, belastingvoordelen en een energiebespaarlening met ‘zeer lage rente’. Bakker: “Ook daarover geven we informatie. Energiebesparing is een van de beste investeringen die je nu kunt doen, vooral voor de portemonnee, maar ook het comfort en milieu.”

Genemuidenaar Arie Speksnijder is ambassadeur van energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland: “Ik kan iedereen aanbevelen aan de slag te gaan met energiebesparing of zelf energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Is je eigen dak niet geschikt dan is het vanaf volgend jaar ook mogelijk deel te nemen aan een zonnestroomproject van energiecoöperatie Energiek Zwartewaterland. Ook daarover meer informatie op de energiebespaarmarkt.”

Speciaal voor de 55-plusser is Lang zult u wonen aanwezig met allerlei voorbeelden om de woning levensloopbestendig te maken.

De Energiebespaarmarkt is van 18.00 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500