Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuters genieten van herfst

Geplaatst op: 13 november 2018

De peuters van peuterspeelgroep ’t Startblok hebben genoten van het herfstthema. Door het mooie najaarsweer konden ze vaak buiten de herfst opzoeken. “In de groep  hebben we herfstverhalen gelezen, een herfsttak geverfd en een paddenstoel geplakt. Aan het eind van het thema hadden we een paar stekelige dagen en zijn we aan de slag gegaan rondom egels. In een filmpje konden we goed zien hoe een egel er uit ziet, en dat hij heel goed moet nadenken hoe hij met een ballon kan spelen!”, aldus de leiding.

Natuurlijk maakten de peuters ook zelf een egel. Van brooddeeg een bolletje maken (eerst natuurlijk goed kneden); stokjes en takjes erin en kruidnagels voor de oogjes. Sommige peuters maakten ook nog een neusje en oren van blaadjes. De egels liggen op de foto gezellig op de herfsttafel tussen allerlei verzamelde herfstspulletjes te drogen.

“We gaan straks natuurlijk aan de slag rondom het thema Sinterklaas, maar die herfst (“herrufst”) was toch wel super! Heeft u ook een zoon of dochter die mee wil doen met onze peuters, uitdaging wil krijgen en/of ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling en al spelend wil leren om positief te functioneren in een groep? Vindt u het belangrijk dat hij of zij goed voorbereidt aan de slag kan op de basisschool? Kom dan eens langs voor meer informatie op Stuivenbergstraat 15a (bij d’ Overtoom)  of bel even met Tanja Hoekman 06-23201432.”

Peuters kunnen vanaf 1,5 jaar worden ingeschreven.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500