Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nu ook appelsap bij ’t Olde Staduus

Geplaatst op: 14 november 2018

Na de stroopwafels van Buurman & Buurman breidt het winkeltje in ’t Olde Staduus het assortiment alweer uit. Dit keer met appelsap van boerderij Hoogstamboomgaard Het Holt uit Mastenbroek.

Hun appeloogst wordt verwerkt tot heerlijk appelsap. Eén dag in het jaar, dit jaar was dat op 5 oktober, kwam de Welsumse Sapmobiel langs aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. De hele dag was het een komen en gaan van fruitboomeigenaren die hun oogst laten persen tot puur appelsap zonder toevoegingen van suiker en conserveringsmiddelen. Puur sap dat door een pasteuriseerproces minimaal 2 jaar houdbaar is. Bij pasteuriseren wordt het sap 4 minuten tot 80 graden Celsius verhit.

De 5 ltr pakken zijn door een tapkraantje heel handig in gebruik.  En na opening van het pak is het sap nog minimaal 2 maanden houdbaar. Boomgaard ‘Het Holt’ heeft alleen oude appelrassen zoals: Sterappel, Notarisappel, Goudreinet, Groninger Kroon, Gravensteiner  Ellison´s Orange, Winter Zijdenhempje, Zoete Kroon en nog diverse andere soorten.

De kleurrijke verpakking maakt het tot een verrassend cadeau, leuk om te geven, lekker om te krijgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500