Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sinterklaas is weer in Genemuiden

Geplaatst op: 17 november 2018

foto's: Erik Eenkhoorn

De Vijf Gebroeders glijdt regelmatig de haven in, maar nooit zo mooi als die ene keer in november. Ook zaterdag mocht het oude turfschip Sinterklaas weer vanaf de stoomboot naar Genemuiden brengen. Vergezeld van ruim dertig Pieten die op allerlei plaatsen in het schip een plekje hadden gevonden.

Aan de kant stonden ondertussen honderden Genemuidenaren te wachten op de kindervriend. Onder begeleiding van een Pietenband en de woorden van een hoofdpiet werden de kelen aan het werk gezet voor het zingen van de fraaiste Sinterklaasliedjes.

Nadat het schip eindelijk was gearriveerd, deelden de Pieten weer gul hun pepernoten uit. Daarna ging het gezelschap naar het bordes van ’t Olde Staduus, waar burgemeester Bilder even niet de belangrijkste aanwezige was. Uiteindelijk gaan Sinterklaas met de kinderen naar d’ Overtoom.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Sinterklaas is weer in Genemuiden

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500