Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volle zaal voor jubilerend Living Water

Geplaatst op: 19 november 2018

Living Water heet zaterdag samen met het mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart een uniek, energiek, gezamenlijk concert gegeven. “Onder leiding van onze nieuwe, enthousiaste dirigent Richard Schoonhoven, begonnen wij ons repertoire met een nieuw Engelstalig nummer “All arise”. Een lied waarin opgeroepen wordt om op te staan voor de Enige wiens Liefde oneindig is en zelfs de dood overstijgt.”

In een goed gevuld Hervormd Centrum in Genemuiden is dit concert het begin van een uitwisseling met het mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart. Gezamenlijk vieren ze het 30-jarig bestaan van Living Water en het 65-jarig bestaan van Asaf.  Op vrijdag 5 april zal Asaf ons ontvangen in Dedemsvaart voor een gezamenlijk concert in het Kerkelijk Centrum “De Antenne” aldaar.

Asaf dat in totaal 81 mannelijke leden heeft, kwam met een dubbeldeks bus met in totaal 83 mensen vanuit Dedemsvaart naar Genemuiden. Zo’n 60 mannen zongen onder leiding van dirigent Peter Bos en muzikale begeleiding van organist Ronald IJmker, een gevarieerd programma met veel Nederlandse nummers en één Engelstalig nummer.

Voor dirigent Richard Schoonhoven was dit concert de aftrap met Livingwater, nadat hij in september als dirigent begon. “We werden muzikaal begeleid door pianist Rik Jan Schilder.
We zongen een gevarieerd programma met 3 nieuwe Engelstalige nummers. We hebben deze avond 5 Engelstalige nummer gezongen en één Nederlandstalig nummer. Een mooie mix dus met het genre van Asaf.  Het was voor ons allemaal best heel spannend. Een nieuwe dirigent, live begeleiding van een pianist ….hoe gaat dit uitpakken.”

“De reacties uit het publiek waren zeer positief en als koor hebben we ook vol energie en plezier gezongen. We zijn dik tevreden en hebben heel veel zin om nog veel meer moois ten gehore te brengen. De opkomst met in totaal zo’n 330 man was motiverend en inspirerend en gaf ons veel energie om gezamenlijk met Asaf de boodschap van het evangelie over te brengen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500