Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Volle winst voor Sportclub in polder

Geplaatst op: 24 november 2018

Sportclub Genemuiden hield zaterdagmiddag drie punten over aan de uitwedstrijd bij Flevo Boys: 2-3. Genemuiden pakte de overwinning in de slotfase waarin de groen-witten met tien man op het veld stonden.

Sportclub Genemuiden was in de eerste helft veruit de bovenliggende partij, maar keek bij rust wel tegen een 2-1 achterstand aan. Dat was tegen elke verhouding in. Genemuiden was vanaf het begin sterker dan de polderbewoners en kreeg ook genoeg kansen. Uit een daarvan was het uiteraard Omar Kavak die zijn ploeg na 25 minuten spelen op voorsprong bracht.

In de slotfase van het eerste bedrijf bogen de Emmeloorders de stand eigenhandig om. Na de gelijkmaker van Tiems raakte Hooiveld voor Genemuiden nog de paal, maar bij de tegenaanval schoot Rorije zijn ploeg pardoes op voorsprong.

Na rust kwam Genemuiden moeizaam weer op gang. Bovendien kregen Velda en Kavak al snel een gele kaart voorgeschoteld, net als Nijboer van Flevo Boys. Sportclub deed van alles om weer langszij te komen, maar kreeg toch weinig kansen op de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp moest de ploeg na 70 minuten met tien man verder: na een wilde tackle op Tjen-a-Kwoei mocht Roelof de Jonge inrukken.

Maar blijkbaar maakte dat weer nieuwe krachten vrij bij Genemuiden, want direct daarna zorgde Kuurman, dit keer in de basis, voor de 2-2. In de zinderende slotfase was Sportclub opnieuw de betere ploeg, al kwam het ook goed weg toen Doufikar voor Flevo Boys de pal raakte. Hooiveld zorgde uiteindelijk voor de 2-3.

Bovenin ging ACV verrassend onderuit bij het laag geplaatste DETO, waardoor Sparta Nijkerk de nieuwe koploper is. Genemuiden staat zesde met zes punten minder.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500