Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt ‘diamanten’ echtpaar

Geplaatst op: 26 november 2018

Foto Hans Hilberts/Breman.net

Op 26 november 1958 traden Jan Buitink en Jansje van den Berg in het huwelijk in het gemeentehuis van  Genemuiden. Exact zestig jaar later feliciteerde burgemeester Bilder het bruidspaar namens de gemeente met hun diamanten huwelijksjubileum in hun woning in de Prinses Beatrixstraat in Genemuiden.

Jan en Jansje hebben beiden hun hele leven in Genemuiden gewoond en gewerkt en zijn daardoor geen onbekende gezichten. Jansje werkte voor haar huwelijk als kleuterjuf en was daarnaast leidster van de zondagsschool van de Hervormde Kerk. Jan was schilder bij schildersbedrijf Buitink, het bedrijf van zijn vader. Jansje was maar liefst 35 jaar werkzaam in de schilderswinkel.

De eerste ontmoeting was tijdens een ‘rondje langs Kaai’. De plek in Genemuiden waar de jeugd zich in die tijd graag ophield en waar al wandelend veel relaties zijn ontstaan. De vonk sloeg pas echt over toen Jan en Jansje studiegenoten werden bij Middenstandscursus in Genemuiden. Na ruim acht en een half jaar verkering werd het huwelijk een feit. Jan en Jansje kregen vijf kinderen, twee zoons en drie dochters. Inmiddels is de familie uitgebreid met achttien kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Jan houdt erg van zingen. Hij brengt zijn talent al vele jaren ten gehore bij mannenkoor Stereo. Daarnaast is hij graag in de natuur en geniet daar van het gezang van de vogels. Jansje mag graag handwerken en lezen.

Het echtpaar viert hun diamanten huwelijksjubileum in familiekring.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500