Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe btw-regels voor sportverenigingen

Geplaatst op: 26 november 2018

Vanaf het nieuwe jaar mogen sportverenigingen bepaalde soorten btw niet meer aftrekken van de belasting. Sportstichtingen die, zelf of via een stichting, sportaccommodaties beheren, onderhouden en exploiteren en die nu recht hebben op btw-aftrek, hebben dat straks niet meer door een nieuw sportplan.

Helemaal zeker is het doorgaan van het plan nog niet: de Eerste Kamer moet er nog mee instemmen. Wel blikt de gemeente alvast vooruit, en organiseert zij een informatiebijeenkomst.  Sportverenigingen kunnen zich op 12 december laten informeren over de gevolgen van de wetswijziging.

Er ontstaat een nieuwe subsidiemogelijkheid voor amateursportorganisaties. Zij kunnen via de gemeente een subsidie aanvragen voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties of voor de aanschaf of het onderhoud van sportmaterialen (altijd inclusief btw). Het betreft accommodaties en materialen bestemd voor en in gebruik door de amateursport. Wel zijn er een aantal voorwaarden aan de subsidie gebonden.

Van belang is ook dat de subsidieaanvragen van de sportorganisaties op volgorde van binnenkomst worden afgehandeld (‘wie het eerst komt, het eerst maalt’). Per gemeente is er maar een bepaald bedrag beschikbaar. Vanaf 2 januari 2019 is het digitale portaal geopend, waarin sportorganisaties hun verzoeken voor 2019 en verder kunnen indienen.

De informatiebijeenkomst is op woensdag 12 december 2018 in de raadszaal van het gemeentehuis in Hasselt. Het programma begint om 19:30 uur en vanaf 19:15 uur staat de koffie klaar. Bijwonen is gratis, maar aanmelden wel vereist Dat kan tot en met 10 december 2018 per email bij p.schraa@zwartewaterland.nl. Wie een specifieke vraag over het nieuwe sportbesluit heeft, wordt verzocht die bij de aanmelding alvast door te geven.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500