Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank gaat weer voor DE-waardepunten

Geplaatst op: 26 november 2018

In december gaan de Lionsclubs in Nederland, samen met een groot aantal Voedselbanken, weer Douwe Egberts waardepunten inzamelen voor het goede doel. Deze waardepunten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele Voedselbanken in Nederland. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde voor de Voedselbank Zwartewaterland op deze manier maar liefst 538 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat het economisch beter gaat leven in Nederland nog ruim 700.000 huishoudens  onder de armoedegrens en 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Op 17 oktober 2018 kwam de laatste update en daarin werd aangegeven dat het in totaal om 2,5 miljoen mensen gaat (volwassenen en kinderen samen). Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. “Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van ongeveer € 50,- in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke actie.

Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “Ook in de komende decembermaand  kunt u de waardepunten weer inleveren. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke actie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst met 15% te zullen verhogen”.

Inzamelpunten

Vanaf 1 december zijn er weer meer dan 1.000 inzamelpunten verspreid door het gehele land. Voor de Voedselbank Zwartewaterland kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en bij de Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en de Emté in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis. Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien ook nog veel punten hebben liggen, dan zijn die ook van harte welkom.

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de in Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan pakken koffie voor  Voedselbank Zwartewaterland. De punten kunnen tot eind december 2018 worden ingeleverd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500