Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vorderingen orgelrestauratie Grote kerk bezichtigen

Geplaatst op: 28 november 2018

Er kan bij het orgel gekeken worden. foto: Erik Eenkhoorn

Op dit moment wordt er in Heerde volop gewerkt aan het Zwier van Dijkorgel (van bouwjaar 1885) uit de Grote kerk. Maar niet alleen bij orgelmakerij Reil wordt gewerkt, ook in de kerk wordt er volop gewerkt. Dit is te bezichtigen.

Zo zijn in de afgelopen weken vrijwilligers van de Hervormde gemeente erg druk geweest met het schilderen van de orgelkas en is door andere vrijwilligers het lofwerk helemaal schoongemaakt en opgepoetst.

U bent van harte welkom om op zaterdag 1 december van 10:00 tot 11:30 uur in de Grote kerk om te kijken en vragen te stellen over de restauratie. Schroom niet om even te komen kijken, de koffie staat klaar. Ook mag u boven kijken om de vorderingen van dichtbij te bekijken. Ook wordt er uitleg gegeven over de werking van ons orgel.

U kunt de restauratie ook online volgen via www.zwiervandijkorgel.nl of via www.facebook.com/zwiervandijkorgel.

We hopen u en jou te ontmoeten!

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500