Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ferdinand zit precies 30 jaar in het vak

Geplaatst op: 30 november 2018

Ferdinand Visscher is zaterdag precies dertig jaar rijschoolhouder. Op 1 december 1988 haalde  hij daarvoor de benodigde papieren en in het daaropvolgende jaar zette hij zijn eigen naam en een L op zijn lesauto. Dertig jaar later vindt hij het nog steeds een mooi vak. “Je bent altijd bij de weg en je ziet nog eens wat”, aldus de jubilaris.

Hij haalde als 21-jarige zijn papieren. “De opleiding was best pittig. Ik werkte destijds nog bij Lenvinyl en moest elke zaterdag en soms nog een keer op een doordeweekse avond naar Soest. Dat deed ik samen met een jongen uit Meppel. Aan hem had ik ook mijn eerste baan bij een rijschoolhouder te danken: door een waterski-ongeluk was hij een paar maanden uit de roulatie, waardoor ik hem kon vervangen bij een rijschool in Staphorst.”

Daarna zat Ferdinand weer zonder vast werk. Hij verhuurde zich wel aan andere rijschoolhouders, maar de tijd was rijp voor de stap naar een eigen bedrijf. “Ik zou toen eigenlijk een andere rijschool overnemen, maar toen dat niet doorging ben ik voor mezelf begonnen. Dat was in het begin geen vetpot: je moet echt een klantenkring opbouwen. We lesten toen nog vooral in Kampen. Elke keer de Stadsbrug over. Ik weet nog wel goed dat mijn eerste klanten slaagden.”

Ondertussen is het rijterrein allang verlegd naar Zwolle. Dagelijks rijdt Ferdinand van ’s ochtends vroeg tot in de avond naar de Overijsselse hoofdstad. “Ik ken elke grasspriet zo langzamerhand wel”, glimlacht de instructeur, die daaraan toch nog genoeg plezier beleefd. “Het is een afwisselend vak waarbij je veel op pad bent en dus veel dingen ziet. En het contact met de leerlingen blijft natuurlijk leuk. Ondertussen komt het voor dat ik de derde generatie les geef.”

Ferdinand runt ondertussen het bedrijf al jarenlang met zijn echtgenote. Naast de praktijklessen geven ze ook theorie. Op naar de veertig jaar!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500