Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Elvis-dienst zorgt voor volle kerk

Geplaatst op: 3 december 2018

Foto Jan van Kleef

De Gereformeerde Kerk in Zwartsluis was tijdens de Elvisdienst zoondag met 500 mensen zeer goed gevuld. Aan alles was te merken dat de band en zangers zeer goed op elkaar waren ingespeeld. Het Elvis-Gospel repertoire was hen wel toevertrouwd. Moeiteloos wisselden de bekende en onbekende nummers elkaar af. 

Velen luisterden met kippenvel naar de sterke solo’s en close-harmony nummers. Ook het overbekende lied als ‘Welk een Vriend is onze Jezus” werd door de solo en de samenzang, ondersteund door een vier man sterke blazerssectie en uitstekende backing, tot een prachtig geheel.  En waar het kon werd er door de aanwezigen uit volle borst meegezongen. Ds Arjen van der Spek vertelde in de dienst waarom de Gospels zo belangrijk zijn geweest in het veel te korte leven van Elvis Presley.

De Gospels waar hij zo van hield, waren bijna altijd liederen met een diepere laag waarin het gaat over het omgaan met angst met schuld en tegenslag. Elvis had dat soort liederen nodig om zijn verdriet mee te verwoorden en uit te zingen. Maar hij kon er ook zijn vreugde en dankbaarheid in kwijt. Hij wist en sprak het ook vaak uit dat hij niet The King was, maar dat hij geloofde in de Koning der koningen. Aan het volume van de samenzang bij het lied Glory glory Halleluja, was te merken dat die boodschap overkwam. Mensen werden geraakt door de gezongen en gesproken boodschap van deze themadienst: He Touched me.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500