Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Darttoernooi gaat voor veel tevreden gezichten

Geplaatst op: 7 december 2018

Voor de vierde keer staat begin januari de Genemuiden Open Darts op het programma. Dartsclub Genemuiden gaat weer uit van een vol deelnemersveld en twee gezellige dagen. “Als we er geen euro aan overhouden, maar alleen maar tevreden gezichten zien is het toernooi geslaagd”, zegt Eric Eenkhoorn namens de organisatie.

De darter is geen bestuurslid van de club meer, maar als ‘gewoon spelend lid’ nog wel nauw betrokken bij het jaarlijkse toernooi. Op vrijdag 4 januari nemen tientallen koppels het weer tegen elkaar op, een dag later staat het single toernooi gepland. “We hebben in ieder geval twee WK-gangers onder de deelnemers: de Urker Geert Nentjes en Ron Meulenkamp uit Almere doen mee. Verder komen Dirk van Duivenbode en tweevoudig winnaar Vincent Kamphuis uit Epe weer naar Genemuiden”, vertelt Eenkhoorn.

Dromen over nog grotere namen zijn wat hem betreft eigenlijk niet realistisch. “Ik denk dat we de top voor dit toernooi wel hebben bereikt. De hoofdprijs is bij ons 500 euro en bij de toptoernooien in Engeland ligt dat prijzengeld vele malen hoger. Daar is alleen het inschrijfgeld al hoger dan bij ons de hoofdprijs”, vertelt Eenkhoorn.

Het draait in De Rank ook niet om het geld en het binnen hengelen van de allergrootste namen, zegt hij. “Wij zijn tevreden als we allemaal tevreden gezichten zien. Dat is het allerbelangrijkste voor onze club: als iedereen een leuke dag heeft, praten ze positief over onze club en dat levert uiteindelijk nieuwe leden en sponsoren op. Daar draait het bij ons om”, aldus Eenkhoorn, die zelf een man van het eerste uur bij Dartsclub Genemuiden is. “Het ledenaantal is zeer stabiel. Nu het nieuwtje er vanaf is, zijn er wat leden afgevallen, maar dat is normaal. We hebben nog steeds dik vijftig leden en dat is uitstekend. Wel hebben we nu weer wat ruimte voor nieuwe darters.”

En er is dus ruimte voor deelnemers aan het Genemuiden Open, met Heutink en Heij ook dit jaar weer als hoofdsponsor. “Als we tachtig deelnemers aan het Singel-toernooi en veertig koppels hebben, ben ik dik tevreden. We zitten nu al op de helft, dus dat komt ongetwijfeld weer goed. En ook het bedrijfsleven steunt ons opnieuw. We maken ons weer op voor twee mooie dagen.”

Kijk op de poster voor alle informatie over het toernooi en de aanmeldprocedure.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500