Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzameling voor de Voedselbank

Geplaatst op: 7 december 2018

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 15 december a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. De inzameling loopt samen met de provinciale actie van RTV-Oost, die eindigt op 15 december.

De inzamelingsacties zijn hard nodig. Ondanks dat het economisch beter gaat, geldt die verbeterde situatie niet voor iedereen. Daarom is nog steeds voor veel mensen de Voedselbank een uitkomst en zijn de voedselpakketten een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappen. Omdat de laatste inzamelactie al weer ver achter ons ligt begint de voorraad van houdbare producten op te raken en is een aanvulling meer dan noodzakelijk. Alleen door het houden van een inzamelactie als deze blijft het mogelijk om bij elke uitgifte een goed levensmiddelenpakket te verstrekken.

Het gaat hierbij dan om houdbare producten. Op 15 december delen de vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten (de Boni en de Emté in Hasselt, de Boni en de Albert Heijn Bart Knap in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis) flyers uit met daarop de benodigde producten die kunnen worden.

U kunt dan één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang. Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in de daarvoor bestemde bus. Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het bankrekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de St. Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer hebben wij gezien wat een dergelijke actie in Zwartewaterland doet. Het werd een groot succes.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500