Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Staphorst pakt Genemuiden in slotfase

Geplaatst op: 8 december 2018

De streekderby tussen Staphorst en Sportclub Genemuiden eindigde zaterdagmiddag in een 3-2 overwinning voor de Staphorsters. Genemuiden kwam twee keer op voorsprong, maar kon de drie punten niet over de streep trekken en gaf in de hectische slotfase alles uit handen.

Genemuiden kwam al na negen minuten op voorsprong via Jan Hooiveld. De aanvaller kopte fraai binnen. Het was zeker niet de laatste geslaagde kopbal van de middag. Martin van ’t Ende scoorde namelijk ook met het hoofd de gelijkmaker.

Na rust was het Jonker die zijn ploeg op 1-2 zette. Daarna leek Genemuiden de wedstrijd te kunnen beslissen, maar een klein kwartier voor tijd was het de onvermijdelijke Brakke die weer voor de gelijkmaker zorgde. Ook dat gebeurde met het hoofd. Daarna kregen beide ploegen kansen, maar in de slotfase wist Reuvers de bal binnen te werken. Even daarvoor kon hij ook al scoren, maar zorgde Nick Buitink met een knappe sliding voor redding.

Sportclub staat nu tien punten achter op koploper Excelsior ’31.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500