Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ergernis over communicatie aanpak Stuivenbergstraat

Geplaatst op: 13 december 2018

Bewoners van de Stuivenbergstraat en aangrenzende straten ontvangen vrijdag een brief van de gemeente. Daarin worden ze uitgenodigd voor een bijeenkomst waarin ze samen met de gemeente en andere betrokkenen gaan nadenken over hoe de drukke verkeersader veiliger kan worden gemaakte. Dat antwoordde wethouder Coster donderdag in de gemeenteraad op vragen van de PvdA.

Op korte termijn worden ook al maatregelen genomen rond d’ Overtoom. Daar komt een duidelijke oversteek in een andere kleur. Ook wordt de ingang van de kinderopvang verplaatst naar de ingang van d’ Overtoom. Bovendien wordt het trottoir ter plekke breder.

Harrie Rietman van de PvdA meldde dat buurtbewoners boos zijn om de slechte communicatie van de gemeente. “Iedereen maakt zich druk om de onveilige situatie, behalve de mensen die veilig op het gemeentehuis zitten”, citeerde Rietman uit een brief van een boze buurtbewoonster. Die ziet regelmatig dat kinderen maar ternauwernood aan een ongeval ontsnappen. De gemeente heeft ondanks meerdere verzoeken het afgelopen jaar geen actie ondernomen.

Coster meldde dat hij afgelopen week met de briefschrijfster heeft gesproken. Volgens hem heeft alle vertraging te maken met de lange levertijd van stenen. “Maar dat hadden we eerder met de buurtbewoners moeten communiceren”, erkende Coster. Volgens Rietman heeft de wethouder na de brief ‘alles goed’ gedaan. “Maar we moeten eens tussen de oren krijgen dat we mensen vooraf communiceren. Wat is dat nou voor moeite?”, aldus Rietman.

Overigens zijn voor d’ Overtoom recent ook al straatwerkzaamheden uitgevoerd. De naam van het verenigingsgebouw is nu in de bestrating zichtbaar.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500