Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bedrijfsgebouw heet Haven….staete (video)

Geplaatst op: 14 december 2018

Zul je net zien: wil je de naam van een bedrijfsverzamelgebouw voor een groot publiek onthullen, werkt de folie die de letters moest verbergen niet mee. Burgemeester Bilder kreeg vrijdagmiddag bij het trekken aan het touw de hulp van twee vrijwilligers en die zetten samen blijkbaar teveel kracht. Daardoor werden alleen de letters Haven zichtbaar, maar Bilder had de naam voor de huldiging uiteraard al gehoord. “Havenstaete…”, aldus de burgemeester.

Die naam was onder meer door Herm Jan Heutink en Anneke van Anna’s Mode aangedragen. In totaal kregen Heutink en Heij meer dan zeventig potentiele namen binnen via een prijsvraag. De heren Heutink en Heij zijn de eigenaar van het pand, waarin zeven bedrijven zijn gevestigd (zie later vanavond de video van Pieter Polman). Zij zorgen daarmee opnieuw voor reuring in het centrum, zei Bilder. “Toen er bedrijven ontstonden aan de Klaas Fuitestraat, waren mensen bevreesd dat het te rustig zou worden in het centrum. We kunnen nu vaststellen dat dit niet is gebeurd.”

Bilder stond ook stil bij de actieve rol die Heutink en Heij in de samenleving spelen. “Heutink en Heij zijn er altijd bij…”, rijmde de burgemeester, die vanwege de kou zijn toespraak had ‘ingekort tot slechts drie kwartier’. Gelukkig was de ongelukkige opening de enige vertraging. Honderden mensen hadden het pand, de oude Rabobank, toen al bekeken. De combinatie met de Winterfair bleek een goede.

Pieter Polman sprak met de gevestigde bedrijven in Havenstaete

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500