Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente en politie pakken illegaal vuurwerk aan

Geplaatst op: 14 december 2018

Gemeente en politie gaan de strijd aan met illegaal vuurwerk. De komende periode wordt de controle intensiever. Ze vragen inwoners om te melden als ergens illegaal vuurwerk wordt afgestoken. Naast overlast voor omwonenden en eventuele schade die het veroorzaakt, brengt het afsteken van illegaal vuurwerk grote risico’s met zich mee, ook voor de omving, stelt burgemeester Bilder.

“Het illegale vuurwerk is tegenwoordig zo zwaar, dat het onverantwoord is om het af te steken. Stel je voor dat het vuurwerk in de buurt van een toevallige voorbijganger of omstander tot ontploffing komt. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn. Ook met de opslag van zwaar illegaal vuurwerk in woningen of schuurtjes breng je niet alleen je zelf, maar ook je omgeving ernstig in gevaar.”

“Graag wil ik ook een beroep doen op de samenleving in de hoop dat ze de gevaren inziet en de politie informatie verschaft om het illegale vuurwerk een halt toe te roepen. De politie speurt op het internet ook intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Verkopers worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt en kopers worden achterhaald en krijgen bezoek van de politie.”

Overlast of vermoeden van opslag/handel?
Ondervindt u in uw buurt overlast van (illegaal) vuurwerk ? Meld dit direct bij de politie via telefoonnummer 09008844. Heeft u het vermoeden dat in uw buurt illegaal vuurwerk ligt opgeslagen en/of wordt verhandeld? Ook dan kunt u bellen met het voornoemde telefoonnummer. Meldt u liever anoniem? Bel met M. van meld misdaad anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500