Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inzameling levert veel gevulde kratten op

Geplaatst op: 16 december 2018

De inzamelingsactie door vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland, in samenwerking met de provinciale actie van RTV-Oost, is zaterdag een groot succes geworden. De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt, waarop de benodigde producten stonden.

De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie een enorm succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de Voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken. Bijna alle klanten namen wel een aantal producten mee in hun winkelkarretje naar de kassa. Nadat ze hun boodschappen afgerekend hadden, konden ze de te doneren artikelen overhandigen aan de vrijwilligers van de Voedselbank die alles in kratten inpakten.

Aan het eind van de dag bleek dat er bij de vijf supermarkten in Zwartewaterland, in Hasselt de Boni en de Emté, in Genemuiden de Boni en Albert Heijn en in Zwartsluis de Coöp, maar liefst 185 kratten gevuld met allerlei houdbare producten waren opgehaald en met een opbrengst van in totaal € 665,- werd er ook royaal gedoneerd in de collectebussen.

“Wij  danken de supermarkten dan ook voor hun enthousiaste medewerking. Ook een woord van dank is op zijn plaats aan autobedrijf Breman en Zn uit Genemuiden en vd Berg “Alles onder één dak” uit Zwartsluis die het vervoer van de kratten vanaf de supermarkten mogelijk  hebben gemaakt door hun bestelbussen belangeloos beschikbaar te stellen”, aldus de organisatie.

Die kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde actie dag en bedankt alle gulle gevers en de vrijwilligers die zich hebben ingezet voor deze actie, want ook mede dankzij hen is deze inzameling een groot succes geworden. “Ook willen wij nog een keer vermelden dat u tot eind december 2018 in de eerder genoemde supermarkten nog de DE-waardepunten kunt doneren in de daarvoor bestemde dozen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500