Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestig jaar een huwelijkspaar

Geplaatst op: 17 december 2018

Foto Hans Hilberts/Breman.net

Op 17 december 1958 stapten Piet van Eijken en Grietje Tibben in het huwelijksbootje in het gemeentehuis in Zwartsluis. Exact zestig jaar later ging burgemeester Bilder bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Piet en Grietje ontmoetten elkaar bij een bijeenkomst van het Leger Des Heils. Ze kregen verkering en trouwden op dezelfde dag als de zus van Piet en haar echtgenoot. ‘Mijn zus en ik werkten allebei op het schip van mijn vader. We waren beiden verloofd. Dus kwam er één bruiloft en de kosten konden we delen’, vertelt Piet.

Na het huwelijk kwam Grietje ook aan boord. Ze ontpopte zich al snel als een schippersvrouw in hart en nieren. Ze hielp Piet graag aan boord, ondersteunde hem bij het varen en soms fungeerde ze zelfstandig als kapitein op het schip. Piet en Grietje kregen twee kinderen, een dochter en een zoon. Later kwamen er  twee kleinkinderen en één achterkleinkind. Na een aantal jaren gingen ze aan wal wonen en kochten een woning in Zwartsluis. Piet ging aan het werk bij onder andere Ridderinkhof in Hasselt. De laatste jaren werkte hij als schipper bij een tankerbedrijf in Rotterdam. Een mooie tijd, maar toen Piet op zijn zestigste met pensioen ging, stak Grietje de vlag uit.

Piet woont nog zelfstandig in Zwartsluis. Grietje wordt momenteel goed verzorgd in de Meente in Genemuiden en Piet bezoekt haar iedere dag. Het geheim van een goed huwelijk? “Kameraadschap en liefde”, aldus het echtpaar.

Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500