Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bekerdomper vergroot malaise Sportclub

Geplaatst op: 18 december 2018

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden gaat met een buitengewoon slecht gevoel de winterstop in. Eersteklasser HZVV kegelde de groen-witten dinsdagavond uit het bekertoernooi. Op Sportpark De Wetering werd het 1-3. En op die uitslag viel niets af te dingen.

Na de slechte fase in de competitie leek het bekertoernooi nog de enige weg naar succes dit seizoen. Met William Jansen in de basis begon Genemuiden aan het duel tegen de ploeg uit Hoogeveen, die afgelopen jaar degradeerde uit de hoofdklasse. Beide ploegen zorgden voor rust voor weinig opwinding.

Na rust ging het plotseling snel. De uitbraken van de Drenten waren levensgevaarlijk en doeltreffend. Binnen een kwartier stond HZVV op 0-2 en toen het tien minuten later 0-3 werd was de wedstrijd gespeeld. Omar Kavak kon daarna nog wat terug doen, maar daar bleef het verder bij. Sportclub zal zich in de winter moeten herpakken om nog wat van het seizoen te maken.

Bij Genemuiden maakte Edwin Starke overigens deze week bekend dat hij komend seizoen geen trainer meer is van het tweede elftal. Ook Herman Jansen stopt bij dat team. Bij DOS Kampen stop trainer Kwakkel na dit seizoen, zo maakte de club dinsdagavond bekend. Hij wil meer tijd buiten het voetbal besteden. Bij DOS voetballen Genemuidenaren Frans Jansen en Christian Riemens.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500