Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Komst Jochem van Gelder hoogtepunt radiomarathon

Geplaatst op: 18 december 2018

Donderdag  gaat de jaarlijkse radiomarathon van Stichting Zwartewaterland Helpt weer van start. René de Jonge en Daniel Middelveld geven donderdag om 7.00 uur het startsein voor drie dagen knallen voor het goede doel: Energy4All, dat ook in Genemuiden een bekende stichting is.

Voor de twaalfde keer op rij is in Onder de Luifel in Hasselt een deel van het café omgebouwd tot professionele radiostudio. Drie dagen lang staat alles in het teken van kinderen met een stofwisselingsziekte. Een verschrikkelijke ziekte waarvoor tot op de dag van vandaag nog geen medicijn is. En dus doen de vele vrijwilligers van Zwartewaterland Helpt er van 20 t/m 22 december alles aan om weer een stapje dichterbij dat medicijn te komen. De radiomarathon is te beluisteren via Kabel 104.1, FM1 107.3, via de livestream op zwartewaterlandhelpt.nl en dit jaar voor het eerst ook op kanaal 45 bij Ziggo (Salland1).

Rondom de uitzending zijn dit jaar een aantal bijzondere acties. Zo is Zwartewaterland al dagen massaal flessen aan het inzamelen voor de broertjes Niels en Jos. Niels en zijn twee zusjes hebben een stofwisselingsziekte. Zaterdag komt de familie het opgehaalde statiegeld overhandigen aan ambassadeur Jochem van Gelder. Ook de inmiddels tienjarige Silvan en Sepp zijn er dit jaar weer bij. Op vrijdagochtend beginnen de jongens aan een fietstocht van maar liefst 180 kilometer door de Hanzesteden. Ze hopen zaterdag rond 16.00 hun fietstocht te beëindigen aan de kade bij de studio. Olympisch kampioen Anna van der Breggen fietst het laatste stuk met hen mee.
Daar wacht ambassadeur Jochem van Gelder hen op. Rond deze tijd hoopt ook René van der Vecht te finishen na een halve marathon door het buitengebied van Zwartewaterland. Met een collectebus in zijn hand gaat hij hardlopend collecteren bij maar liefst 70 huizen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500