Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerst bij Bezoekerscentrum De Wieden

Geplaatst op: 19 december 2018

Riet (Phragmites australis), Grassenfamilie (Poaceae), Poales, Eenzaadlobbigen (Liliopsida), flora, technisch gewas oeverplant - Nationaal Park Weerribben-Wieden, De Wieden, Laarzenpad, Wanneperveen, Steenwijkerland, Kop van Overijssel, Overijssel, Nederland, Europa

Tijdens de kerstvakantie is er weer van alles te doen bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Er zijn diverse kinderactiviteiten, georganiseerde wandeltochten en de watertoren is geopend op zaterdagen.

Gedurende de hele vakantie kunnen kinderen van dennenappels een leuke knutsel maken in het Bezoekerscentrum. Daarnaast zijn kinderen van harte welkom op 2 en 3 januari om vette vogels snacks te maken. Denk aan een cupcake voor vogels, een snoepje voor de roodborstjes en dennenappel vogelsnack. Starten kan om 12.15 uur en 14.00 uur. Voor prijsinformatie en aanmelden zie de website: www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Wandeltochten

Tijdens de kerstvakantie zijn er twee verschillende wandeltochten onder leiding van de boswachters. Op 22 december kunnen bezoekers meedoen met de winterstruintocht met snert vanaf de Reeënweg bij Wanneperveen. Laarzen zijn noodzakelijk bij deze avontuurlijke tocht, weg van het gebaande pad! En om het nieuwe jaar lekker in de buitenlucht te starten is er op 6 januari 2019 de Warm Welkom Tocht vanaf Bezoekerscentrum De Wieden. Met de boswachter struinen langs het laarzenpad met warme chocolade melk na afloop. Voor prijsinformatie en aanmelden zie de website:  www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten.

Avontuurlijke klim

Beklim de spectaculaire trap in de watertoren en geniet van het fantastische uitzicht over natuurgebied De Wieden. In de kerstvakantie is de watertoren in St. Jansklooster open op zaterdag 22 december, zaterdag 29 december en zaterdag 5 januari. De toren is te beklimmen tussen tussen 12.30 – 14.45 uur en duurt ongeveer een uur. Prijs leden Natuurmonumenten € 3,- / niet-leden € 5,- , kind lid € 2,- / kind niet-lid € 3, -.

Bezoekerscentrum De Wieden
Tijdens de kerstvakantie is het bezoekerscentrum open van dinsdag t/m zondag, van 12.00-16.00 uur.

Op 25, 31 december en 1 januari is het centrum gesloten. Kijk ook voor alle activiteiten en meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdewieden

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500