Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Tag-Oost verbaasd over dempen Tagsloot

Geplaatst op: 20 december 2018

Een groot deel van de bewoners van de Lier en Scheg op Tag Oost is verbaasd over het gedeeltelijk dempen van de Tagsloot, tussen Hoofdspoor en Hoofdspoor. Volgens hen komt nieuwbouw nu dichter bij hun woningen dan afgesproken. Ze vinden dat een aantasting van de privacy. Bovendien wijzen ze erop dat de sloot een waterbergingsfunctie heeft. Donderdag hebben ze een gesprek gehad met wethouder Coster.

Zij zagen in november dat een grondwerker grond in de sloot gooide. Dit bleek het begin van een langer proces. De bewoners kregen naar eigen zeggen als antwoord dat er te weinig ruimte is voor de geplande vrije kavels en dat daarom de sloot deels wordt gedempt. Dat is ondertussen voor een groot deel gebeurd. De sloot is niet meer elf meter, maar op sommige plaatsten vijf meter breed. Bewoners van Lier en Scheg vinden dit een rare gang van zaken. Ze zijn nooit op de hoogte gebracht van de plannen.

“De vrijheid van de bestaande woningen op Tag Oost door de sloot te dempen wordt meer dan aangetast en bij meer woningen op Tag West zal er meer waterberging moeten komen in plaats van minder. Dit is na te rekenen volgens de rekenmodellen van het aantal woningen”, zeggen de bewoners.

Volgens woordvoerder Alieke Landman van de gemeente is het dempen niet illegaal. “Het voldoet aan de aangepaste bestemming, zoals dat in het bestemmingsplan van 2012 is vastgelegd. De sloot is inderdaad van de gemeente. Na realisatie dragen we de sloot over aan het waterschap.”

Wethouder Coster begrijpt de onrust onder de bewoners wel, zei hij donderdag tijdens het gesprek. “Afgesproken is dat we gaan kijken naar de mogelijkheden om de sloot anders vorm te geven, zodat het karakter van de sloot zoveel mogelijk wordt behouden”, aldus Landman.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Bewoners Tag-Oost verbaasd over dempen Tagsloot

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500