Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mantelzorgers en ouderen maken kerststukjes

Geplaatst op: 20 december 2018

Afgelopen woensdagochtend organiseerde het Steunpunt en Contactgroep Mantelzorg in samenwerking met Welzijn Ouderen Zwartewaterland  weer zijn traditionele ochtend kerststukjes maken. De ochtend werd geopend met een passend gedicht gemaakt en voorgedragen door een mantelzorger.

De boodschap die erin zat was dat je vrede kunt maken in het klein en dat ontmoeten en samenzijn heel belangrijk is en blijft. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers ging men aan de slag. Er was een buffet van meegebrachte versieringen en groen ontstaan. Iedereen kon uit deze materialen weer een nieuw stukje maken.. Er waren niet alleen mantelzorgers maar ook diegene aan wie zorg verleend wordt aanwezig.

Het doel van deze ochtend was niet alleen iets moois  maken voor de komende feestdagen, maar ook het samenzijn en het delen van mantelzorgervaringen wordt als prettig ervaren.
Dat is voor deze groep erg belangrijk. Al pratend kwamen de mooiste creaties tot stand die naar huis werden meegenomen. Iedereen kijkt terug op een zeer geslaagde ochtend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500