Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ALS (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 21 december 2018

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Nog een paar dagen en dan hoort ook 2018 alweer tot de geschiedenis. In deze tijd past het om nog eens op het jaar terug te kijken. Je zegeningen tellen kan dan af en toe geen kwaad. Voor mezelf was 2018 een turbulent jaar. Met behoorlijk veel ups en downs.

Mooie momenten zoals het betrekken van een nieuw huis werden afgewisseld met hele vervelende, met name in de vorm van ziekte. Een angstaanjagende diagnose bij onze zoon werd gelukkig afgewend, maar bij een naast familielid, enkele collega’s en een goede bekende zijn de prognoses een stuk minder. Dat zet je wel aan het denken.

De meeste mensen zijn vaak geneigd te denken in een trend van :”ALS nou dit eens zou gebeuren, of ALS ik dat geluk nou eens had.” Volledig begrijpelijk. Vaak gaat het om dromen die nooit uit zullen komen.

ALS dit, of ALS dat…..

Maar wat wanneer je echt met ALS te maken krijgt?

ALS is een slopende ziekte die progressief van aard is en waarbij de patiënt steeds verder achteruitgaat. Het is een behoorlijk zeldzame ziekte, maar omdat de bekende voetballer Fernando Ricksen er aan lijdt, is ALS toch behoorlijk bekend bij het grote publiek.

Binnen een korte tijd zijn er binnen onze gemeente een aantal gevallen van ALS bekend geworden. Een ongelooflijk leed voor de betrokken families.

Kans op genezing is er niet, maar wel is de stichting ALS Nederland hard aan het werk om de prognoses voor toekomstige patiënten te verbeteren. Voor dergelijk onderzoek is natuurlijk veel geld nodig.

Momenteel bereiden een aantal vrienden en ik het Wereldkampioenschap Telefoonboekbiljarten voor. Het evenement wordt voor de derde keer in Genemuiden gehouden en vindt op 23 februari a.s. plaats in “de Rank”.

Bij de vorige evenementen ging de opbrengst naar de biljartclub. Ongeveer elke club kan elke extra euro door de regel goed gebruiken. Maar bij HZW hebben we de zaakjes onderhand goed voor elkaar en vonden we het een goed idee om de opbrengst aan de ALS-Stichting te schenken. Er is een actie gestart die al behoorlijk wat los heeft gemaakt. Eigenlijk is een column geen platform om reclame voor een actie te maken, maar ik hoop dat u er begrip voor heeft dat ik nu even een uitzondering maak.

Want wat ALS……………………..?

Met een paar muisklikken belandt u op onze actiepagina.

Het zou geweldig zijn wanneer u mee zou helpen. Alvast bedankt!

https://www.alsacties.nl/team/wk-telefoonboekbiljarten-steunt-stichting-als

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500