Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Anita Terpstra naar Genemuiden

Geplaatst op: 21 december 2018

Dinsdag 29 januari komt schrijfster Anita Terpstra naar ’t Olde Staduus  in Genemuiden. Het SCEG heeft haar uitgenodigd om te vertellen over haar boek ‘Het huis vol’, de geschiedenis van het naoorlogse gezin.

Want Anita Terpstra beschrijft in haar boek ‘Het huis vol’ een uniek tijdsbeeld door de ogen van het grote gezin.
De grote gezinnen waarin haar ouders opgroeiden (moeder was een van veertien en haar vader een van zeven) fascineerden haar. Hoe was het om op te groeien in zo’n groot gezin? In deze lezing verteld ze over het grote gezin in naoorlogs Nederland aan de hand van historische beelden en anekdotes over het leven toen.

Haar leven lang is Anita al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die beiden opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Maar vooral: hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed?

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren via Bibliotheek Genemuiden of www.bibliotheekzwartewaterland nl

De kosten zijn € 8,50 of voor leden SCEG /Bibliotheek Zwartewaterland € 7,- . inclusief koffie. De lezing start om 19.30 uur

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500