Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een jaar in woorden (deel 1)

Geplaatst op: 24 december 2018

Traditiegetrouw kijkt Genemuiden Actueel in de laatste dagen van het jaar nog een keer terug op de afgelopen twaalf maanden. Dat doen we ook dit keer weer in delen. Het zal niemand verbazen dat we beginnen met de hoogte- en dieptepunten uit januari en februari.

Genemuiden verliest in die beginperiode een markante en geliefde inwoner. Reind Breman, een van de grondleggers van het bekende Breman-concern, overlijdt. Hij was ook lang actief als politicus. Het in memoriam blijkt op het einde van het jaar het best bekeken bericht op Genemuiden Actueel.

Op winkelgebied gebeurt er weer van alles in de beginmaanden. Helma Last opent bijvoorbeeld een mixstore in de Langestraat. Nog in hetzelfde jaar verhuist ze alweer naar de Westerkaai, naar het voormalige pand van Pand21. Dat verhuist naar een prachtig pand aan het Havenplein. Modezaak Hip sluit juist de deuren, Almira van Tiel neemt afscheid van haar dansonderneming. Bosch Bloemen gaat verhuizen naar het voormalige pand van Top1Toys en krijgt daar later gezelschap van De Lange en bakker Groot Koerkamp.

De winter komt opnieuw zeer laat op gang. Op 18 januari is er wel een storm, waardoor onder meer een wagen van de Kamperzeedijk waait. Eind februari is er plotseling wel strenge vorst en bereidt De Eendracht een schaatsperiode voor. Door de harde wind is die echter kort. Genemuiden zet zich ondertussen in voor de zieke Gerben van Dalfsen, die met een actie geld inzamelt voor een operatie.

Op voetbalgebied maakt Sportclub Genemuiden weer een wisselvallig seizoen door. Oudgedienden Robert Boes en Albert Flier maken bekend dat ze aan hun laatste voetbaljaar bezig zijn. Wielrenner Pascal Eenkhoorn begint aan zijn profloopbaan. Hoogtepunt op sportgebied is vermoedelijk de komst van Prinses Margriet naar het hippisch centrum. Zij bezoekt daar onaangekondigd voor het grote publiek een paralympische wedstrijd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500