Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een jaar in woorden (3)

Geplaatst op: 27 december 2018

Genemuiden Actueel scrollt in de laatste week van 2018 door het nieuws van het afgelopen jaar. Dit keer is het late voorjaar aan de beurt. Het is dan al wekenlang opvallend warm en droog weer. Tot problemen in Genemuiden leidt dat niet.

Het nieuwe college van B en W treedt aan. Dat betekent het afscheid van de ‘Genemuider’ wethouders Visserman en Speksnijder. Veel mensen komen naar de speciale afscheidsreceptie. Ook druk is het traditiegetrouw tijdens de Wandelvierdaagse. De deelnemers hoeven vanwege het aangekondigde weer wel een dag minder te lopen. Een groep Genemuidenaren verplaatst zich op geheel andere wijze: steeds vaker komen de Buuznrieders voorbij in het straatbeeld. Dit is een groep plaatsgenoten die de oude brommer van stal heeft gehaald.

Als ze niet oppassen botsen ze op de nieuwe paaltjes op de Westerkaai. Die moeten de snelheid uit het verkeer halen, maar niet zelden botst een auto of ander voertuig op de paaltjes. Een paar keer moet de gemeente ze weer rechtop zetten. Ook een ander transportmiddel houdt de gemoederen bezig: Vliegveld Lelystad zou vanaf 2020 voor lawaai boven Genemuiden kunnen zorgen. Van de speciale belevingsvlucht die ook Genemuiden aandoet, ligt echter niemand wakker.

Aalt Fikse neemt afscheid als kapitein van het Leger des Heils in Genemuiden. Aan Luiemotte doet weer een beperkt aantal groepen mee. De traditie is echter weer voortgezet. Op de begraafplaats worde vernielingen aangericht. Even verderop heeft Genemuiden alweer een nieuwe brug. Bij de Koppel stroomt ineens weer water.

Ondernemers beklimmen lopend of fietsend de Madeleine. Ze keren met een prachtig bedrag weer terug in Genemuiden. Op sportief gebied haalt Genemuiden de titel en de nacompetitie niet. In een snikheet Berkum verliest Genemuiden een beslissende wedstrijd. Niet veel later maakt Jacco Riemens zijn afscheid bekend. Hij heeft teveel last van blessures. Broer Christiaan vertrekt, samen met Frank Jansen en Erik Rotman, naar DOS Kampen. Heel ander sportief geweld is er ook weer: de Brommersprint is opnieuw een publiekstrekker. Ook veel volk bezoekt de open dag van Hamat.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500