Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jaar in woorden (4)

Geplaatst op: 29 december 2018

Genemuiden Actueel scrolt in de laatste dagen van het jaar door het nieuwsaanbod van 2018. Een jaar waarvan vooral het warme weer in de extreem lange zomer zal blijven hangen. Dit keer een terugblik op de warmste maanden van het jaar.

Het warme weer laat mensen rare dingen doen. Veerman Benno Blokzijl moet meerdere malen zwemmers waarschuwen die het Zwarte Water oversteken. Op diezelfde rivier legt een partyschip uit Giethoorn voorlopig niet meer in Genemuiden aan. Er was enige onrust ontstaan omdat het schip het nodige kabaal bij het veerhoofd aanlegde.

Door de opmerkelijke weersomstandigheden moet het traditionele boegsprietlopen worden afgelast. In de binnenhaven is blauwalg geconstateerd, net zoals overigens in de bergingsvijver. Ondanks de hitte doet het Nederlandse weer soms wat het wil. Bij een wolkbreuk komt onder meer de winkel van Jan Pleijsier blank te staan.

Berend van Lente maakt bekend dat hij in het najaar stopt als voorzitter van Sportclub Genemuiden. Hij mist waardering voor zijn werk. Pascal Eenkhoorn boekt in Amerika zijn tweede overwinning als profrenner. Luuk Drost maakt op een voor een voetballer hoog bejaarde leeftijd een eenmalige rentree bij zijn oude club uit Zuidwolde.

Welness Zwartewaterland gaat verder onder een nieuwe naam, na een samenwerking met een bedrijf uit Dedemsvaart. Edel Tapijt wordt ondertussen overgenomen door Condor. Heutink en Heij en een reeks andere bedrijven verhuist naar de oude Rabobank.

Het oude torenuurwerk van de hervormde kerk doet het weer. Wie het wil zien, kan terecht op de eerste verdieping van ’t Olde Staduus. Archeologisch onderzoek rond de kerk gaat van start, net zoals de grote restauratie van het orgel. De Freedom Singers vieren een reunie met een drukbezocht concert in d’ Overtoom. Bij de schietclub vindt het eerste Genemuider schuttersfeest plaats.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500