Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Explosieve stijging bezoekers Genemuiden Actueel

Geplaatst op: 30 december 2018

Genemuiden Actueel is het afgelopen jaar meer dan 1,3 miljoen keer bekeken. Dat zijn er veel meer dan in 2017. Ook het aantal unieke bezoekers steeg flink van 194.000 naar 221.936. Best gelezen artikel was het afgelopen jaar een in memoriam over de overleden ondernemer Reind Breman.

Sinds Willem Timmerman deze website rond de eeuwwisseling oprichtte stijgt het aantal bezoekers jaarlijks. Elk jaar lijkt een hoogtepunt bereikt, maar blijkt er toch nog een nieuw record in te zitten. Dat heeft deels te maken met het nog steeds toenemende gebruik van mobiele telefoons en tablets. Toch kijken nog steeds iets meer mensen via een vaste computer of laptop.

Uiteraard komt het grootste deel van de bezoekers uit Genemuiden en omringende plaatsen als Zwartsluis, Kampen en Zwolle. Maar ook Genemuidenaren die naar elders zijn verhuisd houden het lokale nieuws bij. Opvallend is ook het hoge aantal bezoekers uit hoofdstad Amsterdam en, vakantieland, Frankrijk.

Genemuiden Actueel is vooral populair bij de wat jongere inwoners. Een kwart van het aantal bezoeken is van mensen in de leeftijd tussen 25 en 34 jaar. Slechts 5 procent is afkomstig van 65-plussers, waaruit blijkt dat internetgebruik bij senioren blijkbaar nog niet zo hoog is als soms wordt aangenomen. De site trekt iets meer mannen (54 procent) dan vrouwen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Explosieve stijging bezoekers Genemuiden Actueel

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500