Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jaar in woorden (slot)

Geplaatst op: 30 december 2018

In de laatste dagen van het jaar blikt Genemuiden Actueel nog een keer terug op het nieuws in 2018. In deze laatste aflevering de laatste periode van het jaar. Met daarin onder meer de warmste Biestemerk allertijden. De temperatuur tikt op het warmste moment van de dag de 25 graden aan. Desondanks is de oliebol, naast het ijs van d’ IJsko, gewoon in trek.

Naast de Biestemerk zijn er meer grote evenement. Dialectfestival Eikoerei bijvoorbeeld, dat in een iets afgeslankte variant behoorlijk veel publiek trekt, maar het wel met wat minder weer moet doen. Later in december is er weer eens kerstmarkt in Genemuiden, gekoppeld aan de open dag van Heutink en Heij. Het wordt een sfeervolle markt die ook goed wordt bezocht.

Op het gebied van winkels en ondernemingen blijft het bedrijvig. Patrick Slurink opent een eigen sportschool, Carla’s Geuren en Kleuren verhuist naar de Irenestraat en Bij Sigrid en Buitenbosch wisselen van plek in de oude smederij aan de Markt. De Zeeman maakt bekend dat de deuren in 2019 voorgoed dicht gaan. Dat geldt ook voor de shop van Brand Oil, die in december voor het laatst open was. Jan Buitink maakt bekend dat hij in januari een nieuwe zaak begint in het oude pand van Jan Pleijsier.

Sportclub Genemuiden beleeft ondertussen een meer dan matige eerste seizoenshelft. De titel raakt uit zicht, de beker ook. Jan van Raalte maakt bekend dat hij aan zijn laatste jaar bij de vereniging bezig is. Rene van der Weij van Buitenpost wordt zijn opvolger. Die moet het stellen zonder de huidige assistenten Lindeboom en Duim, want die krijgen geen nieuw contract. Tim Naberman krijgt wel een contract en wel bij de beloften van Sunweb.

De sloop van het oudere deel van De Meente is begonnen. Vermoedelijk begint in 2020 de wederopbouw daarvan. Ook de populieren bij de pont moeten er aan geloven. De Hasselterdijk wordt eenrichtingsverkeer. Bij de inrichting gaat het nodige fout, waardoor werkzaamheden overnieuw moeten gebeuren om een onveilige situatie aan te pakken.

Dominees Olie en Hogchem gaan Genemuiden verlaten. EHBO-voorzitter Herman de Wilde komt bij een verkeersongeval om het leven. De jaarlijkse voorstellingen van de toneelvereniging gaan niet door vanwege familieomstandigheden.

De grote werkzaamheden rondom Hasselt naderen hun einde. Onder meer twee rotondes zijn in het straatbeeld verschenen. De meningen daarover zijn nog niet louter positief.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500